Søg
Close this search box.

Er stofledninger ulovlige

Er stofledninger ulovlige - Iblandt kan stofledninger være ulovlige

Stofledninger er ikke ulovlige i sig selv hvis de fungerer forsvarligt, stofledninger kan dog være rene brandfælder, smuldrende stofledninger kan også skabe en risiko for, at nogle får alvorligt stød.

Det er derfor kan det godt betale sig at undersøge, om du har gamle stofledninger i dit hjem – og ikke mindst udskifte dem med nye, tidssvarende kabler og ledninger.

Uautoriserede el-installationer kan være ulovlige 

Du ved nu at stofledninger i sig selv ikke er ulovlige hvis de fungerer forsvarligt, hvis de ikke gør kan udgøre en fare, er du bevidst om dette så er der mere eller mindre et lovkrav om at de skal tages hånd om problematikken.

Du skal dog have i mente at selvom at du hyrer en autoriseret elinstallatør, så kan el-arbejde udført af autoriserede, også byde på løsninger som er forkert. 

For at undgå fejler så udarbejder vi derfor kvalitetssikring på alt vores el-arbejde også opgaver som ikke kræver autorisation. Det er i forvejen lovkrav at udarbejde kvalitetssikring på opgaver der kræver autorisation. 

Se video om hvad der ikke er ulovligt el-arbejde

Denne video er udarbejder af sikkerhedssyrelsen, her kan du se nogle eksempel på hvad du må lave af el selv og hvad der kræver en autoriseret elinstallatør. Hvis du er i tvivl om dine elinstallationer er lovlige og forsvarligt monteret så bør du allarede her overveje om der er en grund til at kontakte en autoriseret elinstallatør for at udbrede elinstallationerne og dine eventuelle stofledninger. 

Vi hjælper dig gerne med et overblik

 

Er stofledninger ulovlige
Få pris på nyt el

Support 24/7

Vi er her for at hjælpe

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.