Søg
Close this search box.

Varmepumpe København, diamantboring og elinstallatør

Den største energikilde vi har idag er vores sol. Det varmer blandt andet planeten, vandet, klipperne og jorden op. Idag bruges kun en minimal mængde af denne frie energi.
Opvarmning kræver som de fleste af os ved også energi. Varmepumpen giver os mulighed for at arrangere opvarmning uden at forurene miljøet med farlige giftstoffer eller bruge naturens ressourcer mere end faktisk nødvendigt. Samtidig kan vi spare mange penge og reducere vores varmeomkostninger markant.

Sol og varmepumpe københavn
Varmepumpe København laves af elektriker og elinstallatører på arbejde

Pas på miljøet og spar penge

Investere i varmepumpe

Med  en varmepumpe benytter du den tilgængelige energi der allerede findes i naturen. Varmeenergi fra solen er overalt omkring os. Det handler bare om at kunne og være i stand til at bruge solenergien uden at skulle levere for store mængder energi udefra. En varmepumpe kan drage fordel af at lagre varmeenergi. Uanset om det er varmeenergi i luften (luft udenfor eller ventilationluft), jordoverfladen, grundvandet eller i spildevandet, så er energien der, fuldt mulig for os at bruge og  at transportere og omdannes til indendørs varme. Hvilken type der er bedst egnet din bygning/bolig afhænger af bygningens/boligens energibehov, hvilket varmesystem der i forvejen og hvilke muligheder naturen omkring dig tilbyder.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Varmepumpen fungerer som et køleskab, bare omvendt

I et køleskab flyttes varmen fra inde i køleskabet til ydersiden. I en varmepumpe flyttes varme, der er skabt af solen men opbevaret i luft, jord, sten eller vand ind i bygningen. Varmepumpen består af fire hoveddele; fordamper, kondensator, ekspansions ventil (gas, der reducerer trykket) og kompressor (som øger trykket). Disse er forbundet til et lukket rørsystem. I systemet cirkulerer et kølemiddel, som i nogle dele af kredsløbet er i flydende form og i andre dele i gasform.

Kogepunktet for forskellige væsker varierer med trykket, jo højere tryk, jo højere kogepunkt. Vand koger f.eks. ved + 100 ° C under normalt tryk. Hvis trykket hæves til dobbelt kogning af vandet ved + 120 ° C. Ved at halvere trykket koges vandet allerede ved + 80 ° C. Kølemedierne i  fungerer ens, deres kogepunkt ændres, når trykket ændres. Deres kogepunkt er imidlertid så lavt som ca. -40 ° C ved atmosfærisk tryk. Derfor kan de bruges selv ved lave temperaturer i varmekilden.

Så lønsom er varmepumpen

Varmepumpens varmefaktor;
Jo højere effektiviteten af en varmepumpe er, jo mere lønsom er den. Effektiviteten angives som varmefaktoren, den energi, der er opnået fra pumpen i forhold til den leverede elektriske energi.

Eksempel: Varmefaktor tre angiver, at tre gange så meget energi, der leveres af elektricitet, kan udvindes som varmeenergi. det vil sige to tredjedele opnås “gratis” fra varmekilden. Du sparer flere penge, jo mere energi huset bruger.

Jo lavere temperaturstigning er, jo højere er varmefaktoren. Det vil sige at varmepumper er som mest effektive i varmesystemer med lav temperatur.

Varmepumpe København montering.

Strømbehovet

Varmepumpe København

Du kan måle strømbehovet ved at måle på olie- og / eller elforbrug. En forenklet skabelon er, at strømbehovet i kW ved den laveste ude temperatur (årets koldeste dag) er tre gange det årlige forbrug af olie. Hvis der bruges tre m3 olie på et år, er strømbehovet tre gange større, dvs. ni kW.

Dimensionering;
Varmepumpen er ikke dimensioneret i henhold til det højeste effektbehov, da dette ikke er lønsomt. Det meste af året ville pumpen have korte driftstider med mange starter, hvilket giver meget slid i stedet for at køre kontinuerligt i længere perioder.

Hvis elforbruget til opvarmning og varmt vand i et elektrisk opvarmet hus er 20.000 kWh, er det maksimale effektbehov ca. 8 kW.

Erfaringen viser, at hvis størrelsen udføres efter 50-70% af det største behov, dækkes ca. 70-90% af hele årets energibehov afhængigt af valg af varmekilde.

Varme fra varmepumper er altid lønsomme fra miljømæssig synspunkt.

Valg af varmepumpe København

Varmepumpens varmefaktor. Faktorer, der har indflydelse på valget af varmepumpe og varmekilde inkluderer bygningenstype, bygningens energikrav og tilstand, placering samt varmesystem. Når du vælger og dimensionerer, skal følgende fakta være tilgængelige:

  • Bygningens størrelse i kvm (samlet opvarmet område)
  • Energiforbrug (elektricitet kWh, olie m3, træ m3; statistik over et antal år er en fordel)
  • Husets bygnings år, muligvis yderligere foranstaltninger
  • Ventilations behov og ventilationssystemer
  • Land, jordforhold og placering
  • Antallet beboere og beboernes alder
  •  

For mere information og hjælp til valg af varmepumpe så kan du læse mere på Varmepumpe guiden.  De har også en side der du nemt kan beregne dit el forbrug på en nem måde. Beregn forbrug. 

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.