Søg
Close this search box.

Hvad er KNX?

Når apparater taler samme sprog, er der ikke længere en undskyldning for, at dinaircondition køler din bolig på samtid som radiatorerne varmer den op, eller at belysningen er tændt, når ingen er hjemme.
KNX er en verdensstandard er en protokol til bygningsautomatik med fokus på energioptimering og komfort.

Hvad er KNX? Installation, kodning og montering af KNX tilbydes på hele Sjælland, læs om KXN og hvorfor vores elektriker København anbefaler det
Hvad er KNX? Installation, kodning og montering af KNX tilbydes på hele Sjælland, læs om KXN og hvorfor vores elektriker København anbefaler det

Montering af KNX?

Overvejer du en montering af KNX er noget for dig eller er du i tvivl? Kontakt os så kan vi sammen se på dine muligheder vedrørende installation af KNX.

Hvorfor montering af KNX?

Hvis du ejer en bygning eller arbejder med byggeri eller e-installationer. Kan du bruge lidt tid på at finde ud af, om montering af KNX kan være egnet til dig eller dit næste projekt. Byggebranchen udvikler sig konstant mod mere effektive metoder og materialer, til både bedre arbejdsmiljø og mere effektiv ejendomsvedligeholdelse. Med den rette viden er det nemt at skabe fleksible løsninger, der sparer både tid og penge.

KNX er en relativt ny tilgang til at sikre større komfort, sikkerhed og energibesparelser i boliger og bygninger med styring af alt fra opvarmning, ventilation og adgangskontrol til fjernstyring af alle husholdningsapparater.

Tænk stort, tænk KNX

Et kabel er et kabel uanset om det er installeret i en kæmpe industribygning eller i et lille sommerhus. Det samme gælder for KNX. Du kan derfor bruge KNX uanset om du har brug for nogle simple styringsfunktioner, eller om målet er at integrere flere systemer eller funktioner i en teknisk avanceret bygning, KNX er stadig kun én og samme linje. Med KNX åbner der sig en helt ny verden af muligheder indenfor elinstallationer, brug disse muligheder fornuftigt. Lad funktionen være målet og KXN middlet.

Nærhed mellem tanke og handling

Mange gode idéer til energibesparelser går til spilde, fordi konverteringsomkostningerne er for høje. Hvorfor lyser lyset på kontoret, når personalet er gået hjem? Hvorfor skal jeg hjem for at se, at komfuret er slukket? Hvorfor er den udvendige belysning tændt i løbet af dagen? Svaret på ovenstående spørgsmål er enten fordi løsningen var for dyr, eller fordi indstillingerne var for komplicerede. Med KNX når du alle ejendommens funktioner direkte fra nærmeste buslinje, funktioner kan omprogrammeres og apparater tilføjes uden at der skal føres nye linjer gennem ejendommen.

Montering af KNX

Når du er nået så langt, har du forstået, at alle enheder og alle funktioner kan deles på en og samme ledning, enheder deler ressourcer med hinanden. Tilføjelse af en ressource såsom en internetgateway giver nu så meget mere, end hvis det blev gjort fra et enkelt system. Mulighederne er der med KXN, så hvorfor ikke udnytte dem! Lad vores elektriker planere og udføre en montering af KXN, i dit hjem eller i din bygning!

Flere kabler bliver til ét enkelt

En moderne ejendom fyldt med funktioner bliver også fyldt med kabler. KNX kan ikke trylle dem alle væk, men alligevel reducere antallet. Det er ikke nødvendigt, at forskellige funktioner har deres egne

tidskanaler eller lysrelæer, når man kan blive enige om at fordele værdier. Måske kan buskablet være en transportør af alarmer og bruges som en alarmtransporter. Vi mener ikke, at alle funktioner er egnede til KNX, men mange gør og glemmer ikke, at koordinering er nøglen til mindre kabling.

 

Montering af KNX tilbydes, læs om emnet her

Dokumentation ved montering af KNX – er nødvendigt

Når du i en byggeproces opdager, at du er gået glip af en alarm eller anden funktion, kræves der ikke kun rene installationsopgaver, men også at dokumentationen skal opdateres med nye tegninger og dokumentation. Ved brug af KNX indsættes det nye produkt i softwaren og ud fra dette oprettes der altid ny dokumentation. Så vil dokumentationen ikke længere være et nødvendigt onde, men en altid opdateret mulighed. Hvis du hyrer os til montering af KXN så kan du regne med at der er udført kvalitetssikring på alle el-installationer samt korrekt Dokumentation gældende KNX.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.