Søg
Close this search box.

Grave kabel over -hvad skal jeg gøre hvis jeg kommer til at grave en ledning over eller ind i en kabel

Selvom at der er adskillige regler om hvor lang ned kabler og ledninger skal graves ned og at de er gravet ned langt ned i jorden, så sker det hver dag i København at nogen graver en kabel over. Det kender vores elektrikere hos Norh Entreprise vel. 

Norh Entreprise er en elektriker i København som hjælper både erhverv og privat ved uheld som at grave en kabel over. Spørger du dig selv hvad du skal gøre når du er kommet til at kræve en kabel eller ledning over så skal du starte med at gøre dette:

Tjekliste dette skal gøre når du et kommet til at grave kabel over:

  1. Sørg for at der ikke er nogen der er kommet til skade
  2. Sluk for alle sikringsgrupper i eltavlen
  3. Få fat i en autoriseret elektriker som f.eks. Norh Entreprise
  4. Kontakt dit forsikringsselskab
  5. Afvent hjælp 

Kabler skal enlige reglerne lægges i mindst 0,35 m dybde under færdigt terræn – dvs. fra overkanten af kablerne til jordens overflade skal der minimum være 35 cm. Det er jo ikke alt for langt ned i jorden, hvis du f.eks. skal ordne i din have. I denne dybde er de oftest personer kommer til at grave kabel over. 

Kabler i mindre end 0,7 m dybde under færdigt terræn skal beskyttes med rør, U-profiler eller plader. – Dvs. hvis der er kabler som der er nedgravet i en dybde der er mindre end 70cm, skal kablerne beskyttes mod mekaniske skader – f.eks. med dækplade. Det vil du bemærke hvis du er kommet til at grave en ledning eller en kabel over. 

Kabler i mindst 0,7 m dybde under færdigt terræn kan lægges uden kabelbeskyttelse, når der ca. 0,2 m over hvert kabel anbringes et markeringsbånd. Blot til info, dette betyder at hvis dybden fra færdig terræn til overkanten af kablerne er 70cm eller mere, så kræves der ikke en mekanisk beskyttelse af kablerne, men “kun” en afmærkning i form af et markeringsbånd. 

Ved opføring fra jord til det fri skal kabler i fornøden udstrækning beskyttes mod mekanisk beskadigelse såvel over som under jordoverfladen. Det betyder at hvor f.eks. kablet føres op fra jorden til f.eks. en lampe, så skal kablet være beskyttes såvel over som under terræn i fornødent omfang. Det kan f.eks. ske ved at føre røret op i et metalrør, eller et kabeljern / skinne.

Er du kommet til at grave en kabel over en lørdag, søndag eller helligdag så kan vores elektriker også hjælpe. 

Vi er en autoriseret døgnvagt elektriker, du kan se vores autorisation her. 

Grave kabel over, få hjælp ring 22 22 28 68

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.