Søg
Close this search box.

Hvad betyder AIA, IBI, TVO og ADK? Læs her og bliv klogere på disse fire begreber

Hvad betyder AIA, IBI, TVO og ADK? Læs her og bliv klogere på disse fire begreber

Indenfor el og låse findes der et hav med forskellige udtryk og begreber. Måske har du lagt mærke til nogen af disse tre begreber på de sociale medier eller i søgemaskinerne? Det er ikke faktisk usædvanligt hvis dette er tilfældet , AIA, IBI, TVO od ADK er nemlig nogle begreber der ofte brugt som forkortelser i sikkerhed- og elektrikerbranchen. I denne artikel vil vi sætte dig ind i hvad begreberne betyder.

AIA: Forkortelse for Automatisk IndbrudsAlarm

AIA, er en forkortelse af det vi kender som indbrudsalarmer, alarmanlæg eller alarmsystemer. Når vi benytter begrebet AIA så er der tale om tyverialarm i relation til indbrudssikring.

IBI: forkortelse for Intelligente BygningsInstallationer

Et IBI anlæg kan anvendes til at styre en boligens lamper ude og inde, eller fx boligens varmeanlægget, gardiner, ventilationen, alarmer og overvågning. Der findes flere forskellige typer af IBI anlæg, nogle eksempel er IHC, Smarthouse og Zensehome.

TVO: Forkortelse for TV-Overvågning

Det findes en definition om TV-overvågning i den danske lov § 1, stk. 2 ”Ved tv-overvågning forstås vedvarende eller regelmæssigt gentagen personovervågning ved hjælp af fjernbetjent eller automatisk virkende tv-kamera, fotografiapparat eller lignende apparat”.

De fleste af os er med tiden nok blevet vant til at blive ”overvågede” i butikker, ved metroen og ude på gaden osv. Nogle af os overvejer måske at investere i overvågning for at for eksempel styrke vores sikkerhed i hjemmet.

ADK: Forkortelse for ADgangsKontrolanlæg

Et adgangskontrolanlægs  opgave er at kontrollere og/eller at overvåge passage igennem for eksempel en dør eller en port. ADK ser man tit indenfor erhverv, da ADK er en meget praktisk og fleksibel løsning når man gerne vi kunne styre og begrænse forskellige områder. Et eksempel er Magasin i København K, der alle medarbejdere får et kort som de kan bruge forskellige steder i varehuset.

Mindre adgangskontrol løsninger findes dog også til de private og de bliver mere og mere almindeligt i de danske hjem.

Hvem kan hjælpe med installation af AIA, IBI, TVO og ADK?

Det kan en autoriseret elektriker som Norh Entreprise eller en Låsesmed som Norh sikring. Ønsker du et uforpligtigende tilbud på ovenstående produkter så kan du nemt indhente et tilbud her.

Hvad betyder AIA, IBI, TVO og ADK? Læs her og bliv klogere på disse fire begreber
Har Du Spørgsmål?

Support 24/7

Vi er her for at hjælpe

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.