Søg
Close this search box.

Vand i elinstallation f.eks. i stikkontakt eller vand i el-tavle hvad gør man?

Hvad kan ske når der kommer vand i elinstallation eller vand i el-tavlen - Vand i elinstallation eller vand i el-tavle. Læs hvad du skal gøre

Vand i en elinstallation f.eks. i en stikkontakt, afbryder eller andet udtag, kan skade både gennem at give stød og skabe brand, vandet gør så at elinstallationen kortsluttes og slår gnist. Ring en autoriseret elektriker hvis du misstænker vand i elinstallation eller i din el-tavle.

Hvad kan årsagen være til vand i en elinstallation

Der er mange forskellige årsager til hvorfor der kan komme vand en elinstallation eller vand i el-tavlen. Norh Entreprises elektriker har set det hele. Nogle almindelige årsager til vand i elinstallation er;

  • Kraftigt regnvejr
  • Nogen er kommet til at bore ind i et vandrød
  • Fugt fra madlavning eller brusebad
  • Nogen er kommet til at spille vand i en elinstallation
  • Vandrød der er gamle og utætte
  • Tag der ikke er tæt
  • Toilette der er stoppet og skabet oversvømmelse
  • Lækage fra opvaskemaskine eller vaskemaskine
  • Børn der leget vild med væske og kommet til at spille i en elinstallation 

Uanset årsagen til hvorfor der er kommet vand i elinstallation eller vand i el-tavlen så kan vores autoriserede elektriker København hjælpe dig, vores fleksible elektriker døgnvagt kører på hele Sjælland ved uheld med vand. 

Hvad sker når det kommer vand i elinstallation eller vand i el-tavlen

Oftest så springer sikring eller så slår HPFI-relæet fra hvis der kommer vand i det elektriske kredsløb og det er en god ting hvis de gør. Hvis du mangler et HPFI-relæ eller har et gammelt defekt HFI-relæ som ikke slår fra. Så kan vandet der er kommet ti el-tavlen eller i elinstallationerne skabe livsfarlige gnist som kan skade mennesker alvorligt og skabe brand. 

Det er derfor så vigtigt at have et korrekt fungerende HPFI-relæ. 

9 ud af 10 gange så sker der ikke noget alvorligt af at de kommer vand i en elinstallation, det fordi at vi i Danmark går meget op i at tingene skal være i orden. Hvis der kommer en autoriserede elektriker på til at reparere fejlen indenfor kort tid, så vil alt sandsynligvis ikke ske noget. Men hvis det ikke gør, er der en risiko for at noget alvorligt kan komme til at ske. Så hvis du misstænker vand i elinstallation eller væske eller vand i el-tavle, ring din lokale autoriserede elektriker og få problemet løst hurtigst muligt. 

Vi håber at du har fået lidt mere indsigt mht. til væske eller vand i elinstallation og at du ikke tøver med at ringe efter hjælp, hvis du er det mindste i tvivl om der kommet noget væske ind i el-tavle eller anden elektrisk installation.  

Vand i elinstallation eller vand i el-tavle
Hvornår er en elinstallation ulovlig

Kontakt os

Vi er her for at hjælpe, Læs mere om vores elektriker København her. 

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.