Søg
Close this search box.

Brand i el-installation – hvad gør jeg?

Brand i elinstallation - hvad gør jeg?

Hvis du oplever en brand i el-installation så er du måske usikker på hvad du skal gøre. Elektrikerens vigtigste tip er at aldrig prøve at slukke ilden med vand. Hvis du hælder på vand risikerer du endnu større flamme og kortslutninger.

Hvis du mistænker at det gået ild i en elinstallation er skal du som det første afbryde strømmen, hvis dit HFI/HPFI relæ ikke alle gjort dette. 

Herefter skal du bruge et brandtæppe eller en pulverslukke. De færreste af os har måske dette lige på lager, men måske har du et andet tykt tæppe som kan slå ud ildebranden. 

Ring din lokale autoriserede elektriker døgnvagt hvis du oplever brand i el-installation

Hvis det lugter brænd fra el-installation så er det vigtigt at du tager problemet seriøst, ellers risikerer du at der kommer nye og større kortslutninger og at i værste tilfælde: hele dit hjem brænder ned.

Norh Entreprise er en lokal elektriker i København og vi har stor erfaring af at håndtere lignende problemstillinger. Faktisk flere gange om ugen støder vi ind beboer og virksomheder i København, der oplevet en brand i el-installation.

Hvordan løses problemet med brand i elinstallationer 

Som det første rykker vores elektriker døgnvagt ud til dig for at lave en ud beredning og vurderer hvor stor risikoen for flere brænder er. 

Vi finder sammen ud med dig som vores kunde om hvad der skal ske efterfølgende. Nogle gange kan man nøjes med at reparere en lille del af det elektriske system og nogle gange er det nødvendigt at udskifte hele det elektriske system.

 

 

HFI-relæ burde slå fra vis der kommer brand i en elinstallation.
HFI-relæ burde slå fra vis der kommer brand i en elinstallation.

Din fejlstrømafbrydere kan redde liv

Fejlstrømafbryderen (HFI/HPFI-relæet) slår fra og afbryder strømmen hvis der kommer en kortslutning som årsager brand i elinstallation og det er en årsagerne til hvorfor det er så vigtigt at have et fungerede HPFI-relæ.

Læs mere: Om HPFI-relæ (fejlstrømafbrydere) og pris på udskiftning. 

Brand i el-installation

Kontakt os få nemt tilbud

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning omkring brand i en elinstallation. Vi har døgnåbent.  

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.