Søg
Close this search box.

Elektrikerens tips om boligkøb og el-installationer

Elektrikerens tips om boligkøb og el-installationer

Når du planlægger at købe en bolig, er det vigtigt, at du undersøger boligens el-installationer. Gennem at bestille et el-eftersyn eller et el-tjek hos os, finder du hurtigt ud af, om boligen du overvejer at købe er et sikkert sted at bo i. Du bliver også fri fra at blive overrasket over omkostninger vedrørende el-installationer, som du ikke havde regnet med. 

Et ældre hus eller bygning kan have el-installationer, der er lige så gamle som bygningen eller huset selv. Der kan også være tale om ulovlige el-installationer, som er udført af tidligere ejere. Undersøgelser på nettet viser, at ca. 30% af alle husstande, har fået ulovligt el-arbejde udført, arbejde som medfører en risici for både brand og elektrisk stød.

Hvad skal jeg ellers tænke på ved boligkøb og bestilling af et el-tjek eller et el-eftersyn?

Et el-anlæg/el-system med gamle eller ulovlige el-installationer kan være livsfarligt for både dig og din familie. Derfor er det en god ide at efterse el-installationerne i boligen som du planerer at købe, allerede inden købet. På denne måde mindskes risikoen for el-uheld, el-brande og eventuelle tvister med sælger ved køb. 

For at undgå tvister med sælger anbefaler vi også at du får undersøgt kontrakt og andre eventuelle faldgruber i forbindelse med boligkøbet, af en dygtig advokat, du kan f.eks. få hjælp til boligkøb her.

Du er ansvarlig for det elektriske system i din bolig

Fra den dag du overtager din nye bolig, overtager du også ansvaret for boligens el-anlæg/el-system. Anlægget omfatter f.eks. stikkontakter, ledninger og el-tavlen. Som ejer af et el-anlæg/el-system er du ansvarlig for, at anlægget er sikkert, og at der løbende udføres eftersyn og vedligeholdelse. For at kunne gøre dette har du brug for basal viden om dit el-anlæg og det kan du få gennem et el-eftersyn eller at søge rådgivning hos en elektriker, som os.

Som ejer er du også ansvarlig for, at alle mangler ved el-anlægget bliver udbedret, uanset hvordan og hvornår de er opstået. Reglerne for skjulte fejl gælder også for el-installationer. Er du i en tvist med sælger, så sørg for hurtigst muligt at udbedre de mangler i det elektriske system, da de kan være livsfarlige. Det er vigtigt at du hyrer et elinstallatørfirma til udbedring af de farlige fejl hurtigst muligt, selvom tvisten med sælger endnu ikke er løst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gravet stikledning over pris reparation
Gratis rådgivning via telefon

Tilbud elektriker

Kontakt os hvis du har brug for mere rådgivning eller hjælp-

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.