Søg
Close this search box.

Ekstra elmåler og bimåler priser og viden

Hvad koster en ekstra elmåler? Læs om bimåler og elmåler priser og bliv klogere på hvad en bimåler kan og hvorfor det er en god investering!

Hvad kan en ekstra elmåler og hvad bruges en el bimåler til egentlig?

En elmåler, måler dit forbrug af el. Det færreste ved at der findes der to forskellige typer elmålere i et standard el kredsløb; hovedmåleren og bimåleren. Hovedmåleren har du fået leveret af dit strømforsyningsselskab f.eks. Radius. Hovedmåleren måler al den el, som du bruger i lokalerne –  fra alle dine elinstallationer.

En bimåler er ikke “must”, men det er en god idé at have en – med denne kan du holde styr på, hvor meget strøm en given installation eller del af en bygning bruger. Måske lejer du et gårdhus eller et værelse ud og ønsker derfor af natulige årsager at have et overblik over, hvor meget el, der bliver brugt af den lejede.

Eller måske har du en mistanke om, at din gamle TV bruger en mindre formue af strøm, fordi de har nogle år på bagen. En bimåler, der er monteret foran samtlige elinstallationer kan ’afsløre’ situationen.

Og så findes der selvfølgelig alle de andre typer elmålere og bimålere. Dem, der måler elforbruget enten direkte eller indirekte. Førstnævnte er mest almindelig i private hjem – de måler den strøm, der løber direkte igennem dem og er nemme at installere i eltavlen. Sidstnævnte ses oftest i virksomheder. En el bimålere fungerer ved at måle elforbruget indirekte; via små tranformere, og den er meget velegnet i f.eks. større virksomheder.

Inden du beslutter dig for at investere i en ekstra elmåler så er de vigtigt at du har korrekte sikringer (dvs. automatsikringer), så din elmåler ikke tager skade ved for høj spænding.

Elmålere og bimålere lovgivning og regler

Bekendtgørelsen er loven om elinstallationer og regler om målere finder du i denne, med hentydning til installation og montering af elmåler eller montering af ekstra bimåler. stærkstrømsbekendtgørelsen gælder for alle bygninger uanset deres anvendelse og omfatter både nybyggeri og bestående bebyggelse. Bekendtgørelsen behandler både installering af ny elmålere, udskiftning af eksisterende målere, ligesom den gælder for el målere i og uden for bygninger, der måler bygningens forbrug af el, gas, koldt vand, varmt vand, varme eller køling.

Hvad koster en ekstra elmåler? Læs om bimåler og elmåler priser (den på billedet f.eks.)

Hvad koster en elmåler? Læs om bimåler og elmåler priser

Installation af en ekstra elmåler eller ny bi-måler kan koste meget forskelligt alt efter situationen dvs. omgivelserne og hvilken elektriker du tager fat i. Kontakt os for en fast pris på montering af elmåler og bilmåler. Prisen afhænger i store træk hvilken type bimåler du har brug for.

Der er tre forskellige muligheder, hvor prisen afhænger af hvilken type måler man skal have. Prisen på ny el målere koster alt fra under 1.900 kroner og op til omkring 8.000 kroner, alt efter hvordan bimåleren skal være og installeres.


Bimålere installeres som nævnt til at holde styr på elregningen, men den kan også bruges til at holde styr på, hvad elregningen er, hvis man udlejer sin bolig, hus eller lejlighed, ud. Så der kan absolut betale sig at investere i en elmåler og bi-måler og høre os om elmåler og bimåler priser. Vi tilbyder montering af ekstra elmåler og montering af ekstra bi-måler i hele København og i Region Hovedstaden!

Bimåler med fjernaflæsning

Nu kan du også få en fjernaflæst måler, se Radius video om fjernaflæste elmålere og bimålere. Supersmart!

Forskellige slags el-målere og bi-målere

Det findes et hav af forskellige varianter og modeller af målere som kan aflæse strømforbrug på forskellige ting, her er de mest almindelige:

Elmåler til campingvogn er en ekstra bimåler hvor du direkte kan se hvor meget strøm du bruger i din campingvogn, det er rigtigt godt at have en ekstra elmåler til campingvogn hvis du f.eks. er på ferie.

Bimåler til stikkontakt, du kan få en ekstra lille elmåler til en stikkontakt, hvilket kan være smart hvis du f.eks. vil vide hvor meget en bestemt apparat bruger af strøm i en periode. Du placerer denne bimåler mellem stickkontakter og apparatet.

Elmåler til stikkontakt med WiFi, denne måler fungerer præcis på samme måde som elmåler til stikkontakt Forbind dit stik med en smartphone via Wi-Fi og styr den enkelt via en app på din telefon. Hold nemt styr på dit energiforbrug fra din mobiltelefon.

Bimåler til elbil, Hvis du er en af mange danskere der har investerer i en elbil, så ved du at du nu skal betale for el i stedet for benzin. En bimåler til elbil er derfor en rigtigt god investering og hjælper dig med at holde styr på energiforbruget til din bil.

Bimåler til varmepumpe, få adskilt varme og elregningen med en bimåler til din varmepump.
Ved at montere en bimåler foran din varmepumpe har du et overblik over dit energiforbrug gældende din varmepumpe. Du har således bedre mulighed for at kontrollere om din varmepumpe er indstillet og arbejder korrekt.

Bimåler til lejlighed, hver enkelt husstand i en bygning kan opgive den individuelle måler, og at der i stedet opsættes bimålere, så foreningens forbrug afregnes under ét, populært vedrørende solcelleanlæg.

Brug for hjælp til opsætning af måler?

Har du spørgsmål om det kan lade sig at gøre at montere eller opsætte en målet hos dig? Ring eller skriv til vores dygtige autoriserede elinstallatør. Du er også velkommen til at skrive om pris og priser, hvis du har brug for at vide en pris på elmåler på førhånd.

Gratis rådgivning via telefon

Kontakt os få nemt tilbud

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning omkring ekstra elmåler eller bimåler i København og på Sjælland

Har du brug for en elektriker i en lokal bydel i København eller i Nordsjælland? Klik her og læs mere:

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.