Søg
Close this search box.

Hvorfor virker stikkontakt ikke? Reparation og udskiftning af stikkontakt pris

Hvorfor virker stikkontakt ikke? Reparation og udskiftning af stikkontakt pris

Stikkontakt virker pludselig ikke hvorfor?

Vores elektriker ser ofte stikkontakter og afbrydere, der pludselig stopper at virke. Ofte er det så at en stikkontakter der faldet ud af væggen fordi at de er blevet slidt eller fordi at de er kommet til at få et slag… 

Hvilke dele består en stikkontakt af?

Stikkontakter består som regel af plast og metal og er typisk fastmonteret på eller i en væg, stikkontakten er udstyret med udtag, hvori en ledning med stik kan tilsluttes. I Danmark bruges man 230 volt i en kontakt, det varierer mellem lande.

Hvordan skruer man en stikkontakt fast?

Stikkontakten placeres i væggen, og der bruges afbryderskruer til at skrue kontakten fast i væggen. Dette gøres ved at løsne skruerne på fronten af kontakten så meget at “kløerne” bag på falder af, og man fjerner disse samt elastikken. Samma gælder afbrydere. 

Stikkontakt lugter brændt hvorfor?

Hvis din stikkontakt lugter brændt, eller af fisk. Sluk for elinstallationen i din el-tavle og kontakt en autoriseret elinstallatør hurtigt muligt, en gnist kan årsaget en lille brand i støv eller nullermænd inde i væggen, det er en stor brandrisiko. 

Du kan f.eks. kontakte Norh Entreprise elektriker København 22 22 28 68

Bonus info: Gamle kontakter eller slidte elinstallationer kan udvikle brand. Det understøtter tal fra Beredskabsstyrelsen, der sidste år rykkede ud til hele 767 brande opstået på grund af fejl i elinstallationer. 

Hvor farligt er det at få stød af en stikkontakt?

Der findes ikke nogen ”sikker” strømstyrke og spænding; 230 volt som vi bruger i Danmark i vores stikkontakter er ikke godt for kroppen, men alvorlige helbredsskader kan ske selv ved lav spænding. Derfor er det vigtigt at du vedligeholder alle dine elinstallationer, for at undgå stød. 

Kan en stikkontakt gå i stykker?

Ja, at en stikkontakt gået i stykker er en meget almindelig skade i danskernes hjem. En stikkontakt kan rives løs af væggen, hvis den har været sjussket monteret, eller den har været udsat for et slag.

Hvorfor gnister stikkontakt?

En stikkontakt der sidder løs kan skabe løse forbindelser, som kan udvikle el gnister. En kontakt som gnister skal man tage alvorligt, da de kan lede til  både stød og brand kontakt en elektriker for ud beredning.  

Må man selv skifte en stikkontakt?

Selvom du ikke har en autorisation og er en privatperson, så må du gerne selv udskifte indendørs (normaltætte) afbrydere eller stikkontakter med og uden jordforbindelse for højst 250 volt i dine lokaler, på en betingelse; at du ved hvad du laver. 

Hvilke dele består stikkontakt af? Hvorfor virker stikkontakten ikke? Stikkontakt priser & regler

Hvad koster reparation og udskiftning af udendørs stikkontakt?

Norh Elektriker udskifter og monterer udendørs stikkontakt fra kun 1.795,00 kr. Den laveste pris forudsætter, at der er max 3m til nærmeste faste elinstallation, hvori der forefindes en jordforbindelse, samt at de andre elinstallationerne er udført korrekt og lovligt. 

Hvor mange stikkontakter ska de være pr kvm? (regler)

I installationsbekendtgørelsen 2021 står der, at for hver påbegyndt 4 m2 gulvareal skal der være mindst én 230 volt kontakt i den faste installation. Når du hyrer en elektriker som os får du hjælp med at holde styr på alle disse love og regler. 

Hvad er reglerne for placering af stikkontakt i badeværelse?

I badeværelser skal der være mindst én stikkontakt. Der er dog ud antagelse f.eks. hvis der er en åben bruser, og badeværelset er så lille, at det ikke kan lade sig gøre at placere stikkontakten mere end 120 cm fra bruseren.

Hvad koster udskiftning af stikkontakt udendørs? Udskiftning af indendørs stikkontakt pris?

Norh Entreprise reparerer og udskifter stikkontakter fra 1795kr både indendørs og udendørs stikkontakter. Jo flere du har brug før jo billigere pris pr stikkontakt. Indhent tilbud på vores hjemmeside. 

Gratis rådgivning via telefon

Kontakt os få nemt tilbud

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning omkring udskiftning af stikkontakt og meget mere. 

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.