Søg
Close this search box.

Montering af lampe i loftudtag

montering af lampe i loftudtag

Montering af lampe i loftudtag – Sådan gør du

Måden et loftudtag er udformet på skiller sig ofte af, de kan f.eks. være runde som på billdet til højre og de kan være firkantet som billedet øverst. 

Montering af lampe i loftudtag kan virke kompliceret for nogle, men det er nemt, følg vores guide her hvordan du monterer en lampe i loftudtag. 

Følg vores 5 enkle trin og montere din loftlampe selv. Få succes med montering af lampe i loftudtag uden brugen af vores hjælp fysisk

5 enkle trin til montering af lampe i loftudtag uden stik

 1. Sluk for strømmen
 2. Montering af lampe i loftudtag
 3. Tilslut ledningerne til lampen
 4. Placere loftlampen det rette sted
 5. Placer pæren i lampen

Først og fremmest så har du brug for nogle værktøj, og du har som minimum brug for;

 • En tang
 • En skruetrækker
 • Skruer og stik
 • Muligvis en bor
 

Trin 1: Sluk for strømmen

Sluk for strømmen i din eltavle, før du begynder monteringen af din loftslampe. Brug eventuelt en multimeter for at sikre, at der ikke er nogen aktiv strømforsyning i kablerne.

Trin 2: Montering af lampe i loftudtag

Skru monteringsbeslaget af lampen, og fastgør beslaget til loftet. Afhængigt af hvordan det ser ud i dit hjem, skal armaturet fastgøres til forbindelsesboksen eller direkte til loftet. Hvis det skal fastgøres til loftet, kan det være nødvendigt at bore huller til at starte med.

Trin 3: Tilslut ledningerne til lampen

Nu er det tid til at montere ledningerne til lampen. Du starter med at fjerne et lille stykke plastik med hjælp af din tang, plastik der omgiver forbindelseskablerne op til 0,5 cm fra den sorte og blå ledning. Lampeindsatsen har typisk to til tre åbninger, to af disse er til den sorte og blå ledning, og nogle gange i midten finder du en åbning til en jordet ledning (gulgrøn). Hvis din vedhængslampe er jordet, skal du også tilslutte denne ledning til lampens åbningsbeslag og skrue den på plads med en skruetrækker.

Trin 4: Placere loftslampen det rette sted

Når armaturet og kablerne er sat sammen, skal lampen fastgøres til armaturet og hænges på plads. Skru lampen fast på beslaget. Placere lampen for du synes det er flottest.

Trin 5: Placer pæren i lampen

Nu hvor montering af lampe i loftudtag er komplet, mangler der bare at indsætte en pære og tænde for strømmen i eltavlen igen. Ofte følger der ingen pære med dit loftslampe, så det er vigtigt, at du finder en kompatibel pære til. Når strømmen er tændt til og lampen er monteret på plads, skal du tænde dækslet igen, tænde din lampe og se, hvordan den lyser!

Elektrikeren har ordet

Vi håber at vores lille guide vil gøre dit arbejde nemmere, der findes nemlig mange lignende guides online som handler om montering af lampe. Ibland kan det være svært at selv lykkes med monteringen, specielt hvis det handler om høje højder, du er i hvert fald altid velkommen at tage kontakt til Norh og bestille montering af lampe i loftudtag hos os.

Her er en video fra Silvan som demonstrerer det vi skriver om i denne artikel. 

5 reaktioner

 1. Super tak for denne simple beskrivelse, jeg har dog brug for hjælp til opsætning af ekstra afbryder i et værelse hvor jeg mangler stik. Kan jeres elektriker hjælpe og hvad ville det koste?

  Dbh Kristine

  1. Hej Kristine,

   Vi har sendt dig en mail om hvad en montering af lampe og montering af ekstra lampestil koster hos os.

   Dbh Nicolai Norh Entreprise Elektriker København

 2. Tak for den bedste montering af lampe guide på nettet. Rigtigt godt at i publicerede en video som hvad lige til at forstå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gravet stikledning over pris reparation
Gratis rådgivning via telefon

Kontakt os få nemt tilbud

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning eller hjælp omkring montering af lampe i loftudtag København og Nordsjælland

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.