Søg
Close this search box.

Sikring springer periodisk eller sidder fast

Sikring sprunget eller sidder fast hvad gør jeg

Hvorfor springer en sikring?

En sikring springer som regel når de bliver overbelastede. Det kan de blive f.eks. fordi der er tilsluttet for mange apparater til sikringsgruppen, eller fordi der er en kortslutning i det elektriske kredsløb.

Hvis en sikring springer hele tiden så er der et problem i el-systemet som skal afhjælpes. Det kan f.eks. ha kommet vand i en elinstallation

Hvordan udskifter jeg en sikring?

Gå til din el-tavle. Tag et kig på sikringerne i el-tavlen. Se efter om den lille farvede perle i enden af sikringen er faldet ud i nogen af sikringerne. Hvis du finder en sikring hvor perlen er faldet ud, udskift denne til en ny sikring i samme ampere. Ring til os hvis du er i tvivl. 

Hvad er en sikring? Og hvorfor springer den?

Sikringer, præcis som et HPFI-relæ er en sikkerhedsanordning som indsat i din el-system for at forhindre overbelastning. Sikringer findes i en skala som hedder ampere, og det er derfor sikringerne i din el-tavle kaldes 15-AMP eller 20-AMP sikringer. Hvis strømmen, der passerer gennem en sikring, overstiger den ampere som den kan tåle smelter metalstrimlen indeni. Når dette sker, går sikringen og alle enheder lukkes.

Sikringerne ser mærkelige ud, hvad gør jeg?

Hvis du opdager at en sikring  ser ud som på det øverste på billedet, så bør du hurtigt muligt kontakte en elektriker akut. Billedet viser en ulovlig installation, som også kan blive en fare hvis der kommer overbelastning i det elektriker system. Foliet omkring sikringen forhindrer sikringen til at klare den beskyttende opgave som en sikring skal når den springer.

Sikring sidder fast, hvad gør jeg?

Hvis din sikring sidder fast, er årsagen til dette formidling at din el-tavle er gammel. Hvis du selv ikke kan få sikringen ud of uskiftet, selvom at du gjort et ærligt forsøg så kontakt en elektriker. En elektriker har specialværktøj som de kan bruge når sikring sidder fast. 

Du er altid velkommen til at tage kontakt til os, vi har døgnvagt og hjælper dig 24/7. 

Sådan ser en sikring ud, hvis den sidder fast når den skal udskiftes, kontakt en elektriker
Sådan ser en sikring ud, hvis den sidder fast når den skal udskiftes, kontakt en elektriker

Springer din sikring periodisk? Så kan det skylles en periodisk fejl

En periodisk fejl i el systemet som leder til at sikring springer ofte kan være meget frustrerende at ha at gøre med. Det eneste som kan gøres er at vente til fejlen kommer og efterfølgende hurtigst muligt kontakte en elektriker så at de kan gøre en akut fejlsøgning imens fejlen er det. 

Gratis rådgivning via telefon

Kontakt os få nemt tilbud

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning omkring udskiftning af sikring, når sikring springer f.eks. periodisk

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.