Søg
Close this search box.

Skift sprunget sikring selv i gammel el-tavle

Skift sprunget sikring selv gammel el-tavle hus og lejlighed

En sprunget sikring er et relativt normalt fænomen i vores danske hjems gamle el tavler, de fleste af os oplever en gang imellem at strømmen går på grund af en sprunget sikring.

Årsagen til at en automatsikring slår fra i ny el-tavle eller en sprunget sikring gamle el-tavle, beror oftest på et overforbrug eller en kortslutning et sted i dine elinstallationer. Nogle gange kan det være en nul fejl eller andet problem som kun kan løses af en elektriker akut. Hvis du bøvler meget med en eller to sprunget sikringer, kontakt os, så finder vi fejlen og reparer den. 

9 ud af 10 ganger løses problemet enkelt gennem en udskiftning af sprunget sikring, eller at du slår til den gruppe af automatsikring som slået fra.

Har du aldrig selv udskiftet en sprunget sikring? Følg vores guide med 6 trin til udskiftning ag sprunget sikring, nybegynder. 

1. Find din el-tavle
2. Slå fra hovedafbryderen
3. Find sprunget sikring
4. Når du fundet en sprunget sikring i din el-tavle
5. Skift den sikring som er gået 
6. Slå strømmen til igen, færdig

6 nemme trin til korrekt udskiftning af sprunget sikring i gammel el-tavle

Find din el-tavle og skift sprunget sikring selv.

Skifte sprunget sikring selv gennem at følge disse 6 simple trin

1. Find din el-tavle – De fleste el-tavler er placeret i gangen eller i teknikrummet. En gammel eltavle kan ligne den som på billeder, både i hus og i lejligheder. 

2. Slå fra hovedafbryderen – Starte missionen med at slå strømmen fra gennem at trække hovedstrømafbryderen i eltavlen i huset eller i lejligheden ned.  

3. Find sprunget sikring – Lede efter den sikring som er sprunget. En sprunget sikring mangler oftest det lille stykke metal (se billede), nogle gange kan det være lidt udfordrende at se hvilken sikring som er sprunget, fordi at metallet ikke har faldet af, de har måske til og med faldet ind.

4. Når du har fundet en sprunget sikring i din el-tavle – Når du har fundet ud af hvilken sikring som er gået og hvilken gruppe den tillhører. Træk alle apparater og opladere osv. ud fra stikkontakterne som tilhører den gruppe som sikringen hør til.

Sprunget sikring mangler gul metal.
Sprunget sikring i gammel el-tavle med keramiske sikringer i hus eller lejlighed? Følg vores 6 trin og skift sprunget sikring selv enkelt →

5. Skift den sikring som er gået  – Udskift nu den sprunget sikring til en i samme størrelse og ampere. Hvis du ikke har sikringer hjemme, kan de oftest køber i lokale kiosker og dagligdags butikker. Vi anbefaler dog at købe sikringer af høj kvalitet. 

BEMÆRK: det er meget vigtigt at sikringerne passer, du må aldrig f.eks. placere en 10 ampere sikring hvor der er plads for en 16 ampere, og omvendt. 

6. Slå strømmen til igen, færdig – Slå nu hovedafbryderen til og så burde problemet være løst. Hvis du stadigvæk oplever problemer, ring til din autoriserede elektriker på telefon 22 22 28 68

4 reaktioner

 1. Kan man skifte en sprunget sikring uden at slå strømmen fra i hele bygningen? Vi har nemlig en restaurant, hvor sikringerne går engang emellem, det er irriterende for vores gæster hver gang vi slukker for strømmen, når vi har brug for at skifte en sikring som er sprunget.

  Venlige hilsner

  Kristina

  1. Hej Kristina

   Tusind tak for din kommentar. Det kommer an på rigtigt mange ting, f.eks. hvilken gruppe sikringen som sprunget er og hvad el-tavle i har i restauranten osv. Men i princippet så kan du faktisk godt skifte en sprunget sikring uden at slå strømmen fra, vi anbefaler dog altid at slå strømmen fra, dette fordi at man kan komme til at ødelægge ting i el-tavlen hvis man skifter sikring, uden at slå strømmen fra.

   Har du brug for hjælp med at se over dine el-installationer, så er du i hvert fald velkommen til at kontakte os på telefon: 2222 2868, eller at sende os en mail til info@norh.eu.

   Ønsker dig en forsat god dag!

   Mvh

   Nicolai, elektriker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis rådgivning via telefon

Tilbud elektriker

Kontakt os hvis du har brug for mere rådgivning eller hjælp.

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.