Søg
Close this search box.

Ventilation til soveværelse montering og vigtige viden

Ventilation til soveværelse montering og vigtige viden omkring hvorfor korrekt ventilation til soveværelser i nødvendigt

Er det nødvendigt med ventilation til soveværelset?

Vi bruger en tredjedel af vores tid i soveværelset, derfor er ventilation til soveværelser næsten aldrig tilstrækkelig. I ældre huse med mangel på isolering, kom der altid en vis mængde luft ind gennem utætte veje eller ruder, men fordi vi gerne vil spare på energien, har vi udskiftet vores vinduer og tilføjet ekstra isolering. Og det er derfor det er ekstra vigtigt at revurdere vores soveværelse ventilation.  

Dårlig ventilation i soveværelset konsekvenser

I dag er mange huse tætte og energieffektive. I nybyggede huse er der krav om fungerende ventilation i soveværelse. Men i renoverede ældre huse er der ingen krav, og ventilationen til soveværelser glemmes ofte. Hvilket fører til at vi får for lidt luft ind til at ventilationen er tilstrækkelig. 
Dårlig ventilation i soveværelset kan give både tør og fugtig luft, alt efter klimaet indenfor. Udover en ubehagelig lugt og følelse i soveværelset, fører dårlig ventilation til dårligere søvn, hovedpine og tørre slimhinder.

Forbedre ventilationen i soveværelset

Hvis du mangler et mekanisk ventilationsanlæg til soveværelset, har du i de fleste tilfælde det, man kalder selvtræk. Hvis du har selvtræk, så er en tommelfingerregel, at ren og frisk luft skal komme ind i alle andre rum undtagen køkken og badeværelse som kræver sin egen ventilation. Det betyder, at der skal monteres friskluftventiler i soveværelset for at få frisk luft ind, alternativt så kan vi montere en varmegenvindings ventilationsenhed i dit soveværelse. For at have en fungerende ventilation skal den brugte luft tages ude af huset. 

Ved montering af et-rums ventilation i soveværelset, så borer vi en kanal ud igennem væggen eller tilsluttet ventilationsenheden det nuværende anlæg. Almindeligst og mest effektivt at få luft udefra er at bore en kanal og herefter montere ventilation til soveværelset i form af en enhed eller to. 

På samme måde ser ventilation ud i andre rum, ventilation på badeværelset via en badeværelsesventilator og i køkkenet via køkkenventilatoren. En almindelig fejl, der begås, er, at badeværelsesventilatoren kun kører efter et brusebad, eller når lyset på badeværelset er tændt. For at få optimal ventilation i et selvtræk hus, bør ventilatoren på badeværelset køre konstant. Dette er for hele tiden at erstatte den brugte luft med ny og frisk luft.

Læs mere: Ventilation til køkken.

I videoen nederst kan du se et eksempel på et ventilationsanlæg til soveværelse. 

Gratis rådgivning fra vores elektriker og ventilations montører 

Vi hjælper dig med montering af ventilation i soverum og soveværelser. Så at du får ren luft i soveværelset som hjælper kroppen med at komme af med skadelige stoffer, og manglen på det kan være årsagen til, at du aldrig vågner veludhvilet om morgenen. Din krop er simpelthen træt efter at have kæmpet mod forurening hele natten. Med det rigtige antal friskluftventiler i soveværelset kan du modvirke dårlig ventilation.

Vi tilbyder gratis rådgivning vedrørende ventilation til soveværelse. Vi tilbyder rådgivning via telefon eller fysisk hjemmebesøg ved større opgaver. Under rådgivningsmødet gennemgår vi ventilationen af ​​huset. Vi rådgiver om forbedringer, og om nødvendigt kan vi give et omkostningsoverslag for at afhjælpe eventuelle problemer.

Den indåndede luft skal være så fri for luftforurenende stoffer, som det er praktisk muligt, under hensyntagen til de nødvendige ressourcer til at begrænse dem.

Fugt i soveværelser kan give problemer

En af de luftforurenende stoffer, som ventilationen skal tage sig af, er fugt, der dannes i rummet. Høj luftfugtighed indendørs skaber risiko for vækst af mider og mikroorganismer og kan forårsage skimmel og sundhedsproblemer. Især i kolde årstider er der risiko for, at fugten udfældes som kondens på kolde overflader i bygningen. Det kondenserede vand kan give fugtskader og mikrobiel vækst, der kan være sundhedsskadelig.

Så hvis du er i tvivl om du har god ventilation i dit soveværelse, tøv ikke med at kontakte os, så hjælper vi dig. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis rådgivning via telefon

Få tilbud på ventilation til soveværelse

Kontakt os hvis du har brug for tilbud eller hjælp med montering af ventilation til soveværelse i København eller i Nordsjælland

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.