Søg
Close this search box.

Ladestation, eller ladeboks til elbil hjemme montering og rådgivning

Ladestand - ladeboks hjemme til elbil, få professionel montering og rådgivning af vores elinstallatør i København og i Nordsjælland

Ladestationer ladeboks til elbil hjemme – få de gode råd her

Elbiler bliver mere og mere almindelige, og med dem stiger også antallet af ladebokse og ladestationer både i København og ude på landsbygden. Hvad skal man overveje, når man gerne ønsker at installerer en ladestation eller ladeboks hjemme? Vi besvarer de mest almindelige spørgsmål her.

Jeg skal have monteret en elbil ladeboks hjemme – hvad skal jeg husk?

Opladning af elbiler hjemme betyder en øget belastning af dit nuværende el- system. Du skal sikre, at netop dit el-anlæg kan klare forandringen. Hvis du har brug for en yderligere gruppe, så skal du kontakte dit elselskab eller en autoriseret elinstallatør. 

Udfordringen med eloplader hjemme er ikke kun en øget belastning på nuværende el her og nu, det drejer sig om en øget belastning over en lang periode. En ladeboks eller ladestation skal altid installeres af en autoriseret elinstallatørvirksomhed lige som os, Norh Entreprise elektriker. 

Er der nogle alternativer til hjemme ladestationer elbil?

Alternativet til at montere en ladestation elbil eller en ladeboks hjemme, kan være at bruge en eksisterende stikkontakt. Hvis du træffer dette valg, er det også her meget vigtigt, at du ansætter et elinstallationsfirma som går igennem og kontrollerer, at det anlæg, du bruger, kan modstå en så pas høj belastning over en lang periode. Du skal også kontrollere dine stik og stikkontakter for slid, sod eller andre tegn på kortslutning.

Skal du bruge en specialtilpasset ladeboks, eller ladestation til elbil?

Til privat brug og opladning med op til 16 ampere er der i øjeblikket ingen krav om, at du skal have en ladestation. En dedikeret ladestation eller ladeboks til din elbil giver dog større sikkerhed, mht. til at du ikke løber tør for strøm mit i det hele.

Hvilke almindelige fejl kan opstå ved opladning elbil hjemme?

Der er stadig ikke noget klart billede af, hvilke fejl der er mest almindelige. Det er vigtigt at være opmærksom på overbelastning. Derudover er det almindeligt at bruge forlængerledninger, hvis stikkontakten er placeret langt fra parkeringspladsen. Hvis forlængerledningen ikke er dimensioneret til den konstante strøm, udgør det en fare.

Hvad vi som elinstallatører haver i mente

Elektrikeren som monterer eloplader hjemme hos folk skal huske på, at det er høje belastninger i lange perioder. Dimensionere skal ske i overensstemmelse hermed. Elektrikeren skal påpege , hvor vigtigt det er at sikre, at det elektriske system bag ladestationen eller ladeboksen kan modstå den øgede belastning.

Hvad koster installationen af ladboks, ladestation montering hjemme?


Præcis hvad det koster at få installeret en ladeboks, eller en ladestation hjemme hos dig, kommer an på nogle forskellige faktorer, f.eks. lokale forhold. Hvad er der af elinstallationer i forvejen og hvor lang er der fra strømskabet til det sted, laderen skal sættes op, hvor besværligt er det at komme til, skal kablet graves ned – alle disse spørgsmål har indflydelse på, hvad en installation kommer til at koste dig. Det er derfor en god idé at tage kontakt til os  for at få et fast tilbud på, hvad montering af ladeboks hjemme vil koste hjemme hos dig.

Sikkerhedsrisici ved opladning af el biler hjemme

Opladning af elbiler på et korrekt installeret ladepunkt, designet som en ladeboks eller ladestolpe, giver en meget lav risiko for fare. Desværre kan vores erfaring ikke rigtigt sige det samme om opladning i almindelige stikkontakter, såkaldt Schuko. Denne risiko er imidlertid ikke helt uden nuancer.

Hvis du oplader i en almindelig stikkontakt, en såkaldt Schuko-stikkontakt, kan der være risiko for brand. Det, der påvirker sikkerheden, er f.eks. Ladestrøm, hvor ofte du oplader, hvordan dit elektriske system er designet og dets tilstand, og hvordan det er beregnet til at blive brugt.

Hvad siger lovgivningen?

I loven hedder det, at “den person, der har et el-system, skal sikre, at det vedligeholdes på en acceptabel måde og bruges på en måde, at sikkerheden ikke står på stil. Det betyder, at du først og fremmest skal følge producentens drifts- og sikkerhedsinstruktioner. Hvis producenten af ​​for eksempel en ladeledning skriver, at den kun er fremstillet til midlertidig brug, er det den brug, der gælder.

Ifølge lov om elsikkerhed er du også ejer af et el system, der er ansvarlig for drift, vedligeholdelse og løbende inspektion. Kontinuerlig inspektion betyder, at du skal holde styr på dit anlæg, så det er sikkert. Betjeningen skal tilpasses systemets anvendelse.

Norh Entreprise Elektriker København og Nordsjælland anbefaler at få en fast installeret ladeboks eller ladestand. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gravet stikledning over pris reparation
Gratis rådgivning via telefon

Kontakt os få nemt tilbud

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning eller hjælp omkring USB stikkontakt montering København og Nordsjælland. Læs mere om vores elektriker København her. 

Har du brug for en elektriker i en lokal bydel i København eller i Nordsjælland? Klik her og læs mere:

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.