Søg
Close this search box.

El arbejde uden autorisation konsekvenser

El arbejde uden autorisation konsekvenser - hvis du selv laver autoriseret arbejde eller kommer til at hyre et uautoriseret el-installatør firma

Det kan have store konsekvenser hvis det el-installatør firma du hyrer ikke er autoriseret

Sikkerhedsstyrelsen er den myndighed som administrerer autorisationer i Danmark, Sikkerhedsstyrelsen er der selvfølgelig ikke kun for sjovt. De er der for at redde liv og beskytte os som bor i Danmark.

El-installatør firma om El arbejde uden autorisation konsekvenser

Hvorfor ansætte et autoriseret el-installatør firma?

Gennem at tjekke det elinstallatør firma, du overveje at ansætte, reducerer du risikoen for, at forkerte og farlige elektriske installationer udføres af useriøse håndværkere. Hvis virksomheden ikke er registreret hos Sikkerhed styrelsen, og de sælger dig el-installatør arbejde, så arbejder de ulovligt og bør ikke ansættes.

Sikkerhedsstyrelsens arbejde er sikre at Danmark er et trygt og attraktivt land, hvor det er sikkert at leve og bo, samt at elinstallatør virksomheder udfører sikkert el arbejde. 

Gennem at føre et autorisationsregister med kvalitetssikring sikrer de at elinstallationer bliver taget seriøst ude bland virksomheder, Norh er selvfølgelig autoriseret og vores autorisation nummer er;  EFUL-14443

Tjek din el-installatør firma i autorisations registret

Alle virksomheder, der udfører el-installatør arbejde på en andens el installation, skal ved lov registreres hos Sikkerhedsstyrelsen. Du følger nemt op på el-installatør firmaets autorisation her. 

De el-installatør firmaer, der har registreret sig hos SIK, opfylder de grundlæggende krav. De har forpligtet sig til at overholde love og regler for el installationsarbejder, der eksisterer og arbejder med kvalitetssikring, på alle opgaver. Det giver dig som kunde af et el selskab sikkerhed.

El arbejde uden autorisation konsekvenser

Hvis du ejer en villa, et sommerhus eller en lejlighed, er du ejer af et el system med el tavle mv. og også ansvarlig for dets sikkerhed. Som indehaver skal du altid sikre, at alt arbejde, der udføres på eller i forbindelse med dit elsystem, udføres af personer, der har tilstrækkelig viden eller færdigheder til at kunne sikre, at der stilles sikkerhed mod personskade eller f.eks brand. Derfor er det vigtigt altid at kontrollere, at det el-installatør firma du tænkt hyre, har ret til at udføre arbejde i hjem.

El arbejde uden autorisation konsekvenser kan f.eks. være at elinstallationerne bliver sjusket udført og derfor ikke fungerer som de skal, eller så kan du få problemer ved et eventuelt salg af din bolig.

Hvis virksomheden ikke er i autorisationsregistret

Hvis det el-installatør firma, du overvejer at ansætte til f.eks. nyt el, ikke er inkluderet i autorisations registret, skal du i første omgang kontakte virksomheden og spørge, hvorfor de ikke er registreret. Hvis virksomheden oplyser, at de ansætter et andet firma til det elektriske installationsarbejde, bør du spørge, hvilket firma det er. Kontroller derefter, om virksomheden er registreret i stedet for.

Hvis virksomheden ikke er villig til at besvare dine spørgsmål eller ikke giver dig en klar besked om, hvorfor den ikke er registreret, så skal du anmelde dem til Sikkerhedsstyrelsen. 

El-installatør firmaer og hovedentreprenører 

Et firma, som arbejder som hovedentreprenør og køber elektriker ydelser fra andre selskaber, tæller ikke som et elinstallationsfirma. Det betyder, at hoved entreprenøren heller ikke vil blive medtaget i autorisationsregistret. Hvis du ansætter en hovedentreprenør, skal de fortælle dig, hvilket el-installatør firma der skal udføre el arbejdet i på projektet, så du som kunde selv kan kontrollere virksomheden i registret.

El arbejde uden autorisation konsekvenser hvis du laver el arbejde selv, kan have livstruende konsekvenser, så lad heller vær med at rode med el, hvis du ikke ved hvad du laver.

Er skaden allarede sket?

Tøv ikke med at kontakte os, så hjælper vi dig med at sikre dine elinstallationer så at de bliver kvalitetssikrede og lovlige. El arbejde uden autorisationen har konsekvenser, men der er en løsning på problemet. 

Kontakt os nu, Norh el-installatør firma København og Nordsjælland. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gravet stikledning over pris reparation
Gratis rådgivning via telefon

Kontakt os få nemt tilbud

Kontakt os hvis du har brug for rådgivning eller hjælp omkring el arbejde uden autorisation konsekvenser mv. 

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.